Frequently asked questions about Succession
Other themes
A question ? Need help ?
The notary refuses to include this in the deed of gift. Why? In accordance with article 951 of the Civil Code, "the donor may mention the right of return of the objects donated either in the case of the death of the donee alone, or in the event of the…
To renounce an estate in the name of a minor, you must first obtain the agreement of the family affairs judge acting as guardianship judge at your local court. To do so, you need to send him or her a request using the Cerfa form n°15811*03. Once the authorization has…
It depends. The law stipulates that daughters-in-law and sons-in-law are obliged to help their parents-in-law materially and financially as part of the obligation to provide support (art. 206 C. civ.). The death of your husband does not terminate this obligation (Lyon Jan. 25, 1967). On the other hand, if you…